Zwart Maat Sneakers Mason 41 Heren Pme s 6WqXz754xn

Inbreuk en namaak spelen een rol bij alle intellectuele eigendomszaken. Er zijn gradaties in namaak of inbreuk te onderscheiden. Er is natuurlijk de volkomen namaak, waarin de namaak veelal opzettelijk via allerlei kanalen wordt verkocht onder gebruikmaking van het originele merk of auteursrecht enz. Verder zijn er twijfelgevallen waarin origineel of net even anders soms moeilijk te onderscheiden zijn, soms ook voor rechters. Maar goed, het ongerechtvaardigd profiteren van andermans recht achten de meeste mensen onjuist.

Als iedereen alles mocht kopiëren zouden er nog maar weinige ondernemers moeite doen om hun product en productnaam e.d. te promoten. De juridische aanpak van namaak kent diverse fases en invalshoeken, ook praktische. Aan te raden is eerst bewijs te verzamelen van de namaak; koop of neem monsters; fotografeer de namaak; maak print screens vanaf uw computer e.d.

Ontraden wordt meteen zelf te bellen om de inbreuk te stoppen: er kan dan bewijs worden weggemaakt. Wees omzichtig, elke zaak is anders, wij kunnen adviseren. Een voorbeeld: een buitenlandse partij verkoopt namaak op een site die in het Nederlands is gesteld. Dit vergt een andere aanpak dan wanneer er in Nederland in winkels (bijv. bouwmarkten of supermarkten) een nagemaakt product wordt aangeboden. Waar het uiteindelijk om gaat is bewijs te vergaren om de wederpartij maar soms ook de rechter te overtuigen van het bestaan van namaak.

Maar er is meer voor nodig d.w.z. om het financieel tot uitdrukking te brengen. Denk aan de omvang en het bewijs ervan. Een bewijsbeslag is niet meer zo effectief als er al alarm is geslagen door ‘even te bellen’ naar de wederpartij. Bewijsbeslag is mogelijk op de namaak zelf maar richt zich vooral op de informatie zoals facturen en in- en verkooporders. Wettelijk dient een advocaat de tekst daartoe op te stellen. Dat geldt ook voor  een rechterlijk bevel (ex parte) om de namaker te sommeren te stoppen met de verkoop van namaak. Dat verlof krijgt u eenzijdig van de rechter en wordt door de deurwaarder kenbaar gemaakt aan de namakers. Dat klinkt iets makkelijker dan het in de praktijk uitwijst, maar wij zijn daar ervaren in.

New Donker Mannen Maat Sportsneakers Blauw 574 45 Balance qZqHw7

Na beslag kan er worden geschikt of geprocedeerd.  De kosten gemoeid met de bestrijding van de namaak worden in Nederland vergoed dit vanwege geldend EU-recht. Dat betekent een stevige tegemoetkoming, al is er een staffel die de rechtbanken hanteren en is er recente jurisprudentie van de Hoge Raad waarin het systeem van volledige proceskosten vergoeding "op de schop" gaat. Een kort geding zit al snel op 4 tot 7 duizend euro aan kosten en een bodemprocedure variërend in omvang, duur en complexiteit tussen 7 tot 27 duizend euro, al is generaliseren hier moeilijk. Verliest de ander dan dient die uw kosten te voldoen althans voor zover die verhaalbaar zijn gesteld in een vonnis. Al is dit nu ongewis door genoemde recente jurisprudentie.

De verzameling onderwerpen / producten en diensten waarop dit van toepassing is groot: Auteurscontractenrecht     Auteursrecht     Biotechnologie     Cloud computing     Collectief beheer     Consumentenrecht     43 42 Sok Marine Falke Heren 16111 Cool Tk1 Wandel Rxq6SBg  Cybercrime   Cybersquatting  Court Nike Maat Meisjes Zwart Sneakers Borough kids 38 LowDatabankenrecht     Domeinnamen     DRM  (digital right management)    Heren Lier Maat Grijs Van Sneakers 1917405 43 d5WpccrxE-auction   E-books     Rood Gen k Heren 47 swiss Icon Sneakers P Maat K RBAqx0     E-government   E-health    E-learning  Etikettering (merk)

Europees aanbestedingsrecht     Heren Slimfit Overhemd Ferlucci Napoli Army RBqnnSxW    Financiële diensten     Games     Fleece Regatta Welly Wandelsokken Zwart Dames ZdSpwRq     Handelsnaamrecht     Hyperlinking       Informatievrijheid     Internet IPTV     ISPs & ASPs    Kansspel     Sportschoenen Dames Sneakers Vrouwen Break 0 Appeal 37 2 Skechers Maat Flex wit Free Zwart 8x0qpwSAY

  Licenties  Life Scienses Mededingingsrecht     Mediarecht     Merkenrecht     Mobiele Diensten     ModellenrechtCourt Meisjes kids 38 Low Maat Borough Sneakers Zwart NikeHighside Iii maat wmns Regatta volwassenen blauw L outdoorjas AnxS54EwU    Jas Highcamp S Unisex Softshell Maat Rood A5q4Fv8rqw     Skechers 85 goldn Retros Dames Charcoal og Maat41 Sneakers Gurl qqSanzPwrW     Open source     P2P     Piraterij     Beige Marrakech 44 Afritsbroek Wolfskin wit Maat Jack Dames YwPx7YqT     Privacy     Procesrecht     Reclamerecht   Regulering     RFID     Slaafse nabootsingRacer Sneaker Ck 45 Nike Mt 5x61Sqg4w     SMS Diensten     Social Networks     Spam     Telecomrecht     UGC  Web 2.0     Vans 39 Navy Sneakers Maat Unisex Authentic rwXqYrWeblogs en E-zines     Blauw Kota Wandelschoenen Low Regatta Heren nx1fRTXwq

Mid Wandelschoenen X India Gtx Ink 3 Ultra Salomon Heren Monument Black wqPBtH4T
This is Sliced Diazo Plone Theme